Samenwerkende partijen

Het plan is om op de locatie van het verouderde verplegings- en verzorgingshuis De Bongerd een toekomstgerichte woonzorgzone in te richten. Habion ontwikkelt hiervoor woningen voor de sociale huur en Hanzeheerd levert zorg aan haar bewoners. Het ruimtelijk concept is uitgewerkt door KAW, in opdracht van Draisma, de ontwikkelende en bouwende partij voor dit project.

Over Habion

Habion is een woningcorporatie gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Als maatschappelijk belegger biedt Habion ouderen huisvesting waar ze zich thuis voelen. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen; zelfstandige woningen en wooneenheden in verzorgingshuizen.

Het is onze missie om ouderen een veilig en comfortabel thuis te bieden. Extra aandacht hebben we daarbij voor de kwetsbare ouderen. Bij het beheer en in de ontwikkeling van nieuwe projecten vragen we regelmatig wat ouderen zelf willen en kunnen. Zo komen we uit op nieuwe woonvormen en tevredener wonende ouderen.

Over KAW Architecten

KAW: ontwerpers, onderzoekers en adviseurs met oog voor mens en samenleving. Met oog voor jou. Wij creëren kansen om onze leefomgeving toekomstbestendig te maken.

Wonen, werken, groeien en bloeien. Voor alles is een ruimte. Ons speelveld is de ruimte in huizen, buurten, regio’s en provinciën. Wij geloven in ruimtelijke oplossingen die bijdragen aan leefgeluk. Wij onderzoeken maatschappelijke fenomenen en maken toekomstvisies en strategieën. Hierbij helpen wij met bijzondere werkprocessen. Of je nu bewoner bent, overheid, ontwikkelaar of bouwer: Wij helpen jou om zelf keuzes te maken.

Elk verhaal heeft een begin. Zo ook dat van ons. Van kraakpanden en oplossingen voor de woningnood tot wijkvernieuwing en participatie naar de wereld van morgen. Van beweging tot bureau en van timmerlieden tot toekomstbestendige veranderaars. Lees hier hoe we onze wilde haren verloren, maar nooit ons idealisme.

Over Hanzeheerd

Hanzeheerd biedt zowel lichte als zware zorg aan ouderen in Hattem, Heerde en omstreken. De ouderen die bij ons wonen hebben lichamelijke beperkingen en of lijden aan een vorm van dementie.

Hanzeheerd staat voor (zware) zorg van hoge kwaliteit, gastvrijheid, en een veilig en prettig leefklimaat. Wij bieden een thuis met zorg- en verpleegmogelijkheden in De Bongerd in Hattem en Brinkhoven in Heerde. Christelijke waarden spelen een belangrijke rol in ons doen en laten, met respect voor ieders persoonlijke waarden, beleving en achtergrond.

Voor ons staat voorop dat u zoveel mogelijk de regie houdt over uw eigen leven. Of u nu zelfstandig thuis woont, in één van onze aanleunwoningen, of in De Bongerd of Brinkhoven. Ook als de situatie complex is geworden, kunt u op ons rekenen. Onze medewerkers ondersteunen u op professionele wijze waarbij uw wensen leidend zijn. Indien uw situatie daarom vraagt, kunnen wij geheel of gedeeltelijk de regie van u overnemen, maar ook dan respecteren we uw wensen.

Over Draisma

Aannemingsbedrijf Draisma is een veelzijdig bouwbedrijf uit Apeldoorn. Onze vakmensen realiseren zowel grote als kleine bouwprojecten. Gespecialiseerd in nieuwbouw, verbouw, onderhoud, restauratie, renovatie en projectontwikkeling vindt u in Draisma een vakkundig aannemer.

In Aannemingsbedrijf Draisma vindt u een specialist in veelzijdige bouwprojecten.

Door het persoonlijk contact en de betrokkenheid van een familiebedrijf geven wij u die aandacht waarmee wij samen met u tot het beste resultaat komen. De sleutel hiervoor is een betrouwbare, transparante, duurzame en innovatieve partner voor u te zijn.

Met ons enthousiaste team van vakmensen realiseren wij zowel grote als kleine bouwprojecten. Nieuwbouw, renovatie, restauratie en service & onderhoud – samen bouwen wij aan kwaliteit.